miercuri, 30 octombrie 2013

Cum sa obtii in instanta o solutie favorabila in dosarul pe REVIZUIRE

SCMD  Filiala Campina

PUNCT DE VEDERE PERSONAL -   CUM SA OBTII IN INSTANTA O SOLUTIE FAVORABILA   IN DOSARUL CIVIL, PE REVIZUIRE

                              Daca ai deja o solutie favorabila in dosarul  pe recalculare nu-ti ramane decat sa te hotarasti singur ce faci.  Lasi instanta sa-ti dea o solutie,  care  nu te va avantaja (pana acum observam ca au predominat solutiile nefavorabile), sau intervii utilizand prezumtia si exceptia procesuala – EXCEPTIA PUTERII DE LUCRU JUDECAT, statuata si  recunoscuta de statul de drept  si prev. de altfel in Codul procesual civil (Art 430 –  435).
         Daca vrei sa intervii nu-ti ramane decat sa te prezinti in instanta si sa ceri acesteia sa  renute la judecata, deoarece invoci exceptia puterii de lucru judecat si faci dovada cu sentinta civila definitiva si irevocabila care ti-a dat castig de cauza pe recalculare.
         In acest caz, normal si legal, instanta ia act si incheie procesul in baza autoritatii de lucru judecat, solutie favorabila pentru tine, deoarece vine sa fundamenteze si sa constientizeze pe cei rau voitori, fie influentati ori fara cultura juridica, ca emiterea deciziei pe revizuire este tot un abuz si ca legal ar trebui sa puna in executare sentinta civila pe recalculare. Este gru de crezut ca nu vor  vor da curs  favorabil.
            Consider ca instanta va da solutia asteptata, deoarece in verificarea temeiniciei exceptiei invocate, va constata existenta triplei identitati : de obiect, cauza si de persoane in aceeasi calitate in cele doua dosare,  conditii necesare intrunirii prezumtiei si exceptiei procesuale invocate. Singura deosebire este numai de terminologie (recalculare ori revizuire ), dar cu aceleasi identitati, respectiv obiect, cauza si persoane.  Admitand ca instanta ar considera exceptia invocata ca neintemeiata, va trebui sa justifice de ce si cu argumentarile de rigoare, iar apoi instanta este obligata sa continuie procesul, ca si cum noi nu am fi intervenit cu nimic.  Deci nu avem nimic de pierdut, ci numai de castigat.
              Pentru documentare in materie de putere de lucru judecat, intrati pe Google si tastati la rubrica cautare expresia Exceptia puterii de lucru judecat, apoi dati enter, iar cand se deschide noua pagina accesati rezultatul – Exceptia puterii de lucru judecat / Dictionar juridic (dex) – LegeaAZ si vizualizati textul de documentare. (linkul direct se pare ca nu da rezultate, da eroare )
               Bafta si cred ca ar fi bine sa-l transmiteti mai departe, celor interesati. Numai uniti putem razbi prin meandrele nedreptatii. Sa constientizam si pe altii cu ce gandim, spre proprie analiza si decizie. Somn usor avocatilor desemnati de SCMD  in privinta implicarii in modul de solutionare a dosarelor (vorbe fara actiuni concrete si cu rezultatele pe care le cunoastem). In  modul aratat, ne folosim de propria urzeala a guvernantilor, subrezita ce este drept de actiunile noastre comune, cand acestia au fost obligati sa improvizeze o revizuire, dand apa la moara judecatorilor sa dea solutii favorabile pe recalculare. Dusmanul sufera pierderi si infrangeri iremediabile cand este  este combatut cu propriile arme. Sa-i asteptam vigilenti sa greseasca si sa-i stopam asupra nelegiuirilor (nelegalitatii in actele intreprinse).  Eu cred ca suntem intr-o situatie favorabila si nu trebuie s-o ratam. Chiar daca unii dintre noi au pierdut in recurs pe revizuire, vor fi in final tot castigatori, intrucat actiunea favorabila pe recalculare nu a fost prescrisa si daca valul de castig pentru cei  care au inca dosare pe rol va fi mare, antreneaza si dreptul lor. Pacat  ca nu am fost o unitate de monolit si ca civilii, ajutati de unii tradatori dintre noi, fie ei si automultumiti, au reusit sa ne dezbine in mare parte.
 Eu consider o apa de ploaie revenirea la pensiile initiale prin legea data, o adormire pentru inceput cu iz dulce, insa cu indexare pierduta, pentru ani buni, si cu aplicabilitate viitoare la o data neprecizata si dupa multi ani. O totala inducere in eroare si o infrinare a pornirilor noastre pentru recastigarea drepturilor depline.  Multi vor spune poate, ca sunt in eroare, ca gresesc si sincer m-as bucura sa fie asa, dar vom vedea cu totii. Nu va asteptati la drepturi cel putin egale cu cele prev. de Legea 164/2001 si Legea 179/2004 si nici la actualizarea pensiilor asa cum prevede art. 48 din Legea 164/2001, daca nu luptam sa le obtinem pe cale legala. 
    Asteptarea la mila politicienilor, vine ca firimituri sau nu vine, dar un drept recastigat legal se impune.

13.  10.2013.                                                      

 Sa aveti numai zile bune !                                     

Col (r) Onea Gheorghe

ghe_onea@yahoo.com                                                                                                 
Filiala SCMD Campina